YUASA MEGBÍZHATÓ HIGH-TECH YBX9000 AGM ÉS YBX7000 EFB AKKUMULÁTOROK A GS YUASA-TÓL START-STOP ÉS MIKROHIBRID JÁRMŰVEKHEZ

A járműgyártók új környezetvédelmi irányelvei, amelyek a törvényben előírt üzemanyag hatékonyságnövelésen és a CO2-kibocsátás csökkentésén alapulnak, új fejlesztéseket igényelnek a járműtechnikában. A hagyományos ólomakkumulátorok nem felelnek meg a start-stop és a micro-hybrid 2 és 3 típusú járművek követelményeinek.

 Az elmúlt években a GS YUASA olyan új akkumulátortechnológiákat is kifejlesztett (AGM és EFB), amelyek megfelelnek az újonnan forgalomba hozott  járművek növekvő igényeinek.

Akkumulátorcserénél fontos annak biztosítása, hogy az eredeti gyártók által megadott elemeket mindig azonos technológiájú és specifikációjú (AGM-et AGM -re stb.) vagy jobb akkumulátorokra cseréljék.

Mi a különbség a AGM és az EFB autóakkumulátorok között?

YBX9000 AGM Start / Stop Plus akkumulátor sorozat

A GS YUASA YBX9000 AGM (üvegszövetben felitatott savas) akkumulátor-sorozata megfelel azoknak a modern luxus, eredeti OEM gépjárművek a különleges követelményeinek, amelyek speciális elektromos berendezésekkel és emisszió-célorientált CO2-csökkentő szabályozó rendszerekkel vannak felszerelve.

 Ezek tartalmazzák:

  • Micro-Hybrid 1: üresjárati leállítás / indítás (ISS)
  • Micro-Hybrid 2: Energiagazdálkodás (generátor vezérlés) és fékerő visszanyerése
  • Micro-Hybrid 3: Passzív Boost (gépjármű motor “leállítása” a teljesítmény romlása

 nélkül).

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az AGM technológiát alapfelszereltségként alkalmazzák számos luxusautóban, valamint start-stop járművekben, amelyeknél nagyobb az igény az akkumulátor speciális funkcióira.

Az AGM technológiának még számos további előnye van a hagyományos “folyékony” ólom-sav technológiával szemben: Teljesen zárt és szivárgásmentes, rendelkezik a VRLA-val (szelepvezérléssel  szabályozott ólom sav) „rekombináns” technológiával és kalcium-kalcium lemezekkel. Főbb jellemzői:

  • rendkívül alacsony önkisülési arány
  • magas rezgésállóság és hosszú ciklikus élettartam (360 ezer ciklus a hagyományos 20 – 30 ezer ciklussal szemben.)
  • Teljesen karbantartásmentes és nincs vízfogyasztás
  • alacsony belső ellenállás, jelentősen csökkentett töltési időt és nagyon jó a kisütési teljesítményt biztosít.

 YBX7000 EFB akkumulátor sorozat.

A GS YUASA YBX7000 EFB akkumulátor-sorozata a hagyományos folyadék ólom-sav akkumulátor tervezésén alapul, de jobb specifikációval és teljesítménnyel rendelkezik. Az akkumulátor felépítésének és anyagának köszönhetően hosszabb az élettartama, és jobban képes fogadni a töltőáramot. Az EFB technológia költséghatékony megoldást kínál alacsonyabb specifikációjú belépő szintű start-stop járművek számára. Előnyei a hagyományos folyadékos akkumulátorokkal szemben:

  • nagyon jó töltési teljesítmény, dinamikus töltöáram felvétel (+170 százalék)
  • 100% -kal hosszabb ciklusélettartam
  • Zárt billenő dupla fedél beépített lángzáróval

Megfelel gyártók az aktuális OEM előírásainak.

Ezek az akkumulátorok különösen alkalmasak taxik, mentő és rendőrségi autókba.

YBX9000 AGM és YBX7000 EFB akkumulátorok beszerezhetők  a DataM Electronics Kft.-től illetve a tanácsadás mellett  komplett szervizt, tesztelést adott esetben ki és beépítést vállalunk.   

YBX9000 AGM és YBX7000 EFB akkumulátorok