Földrengésálló akkumulátorszekrény YUASA földrengésálló akkumulátorteleppel

Ismert, hogy a legegyszerűbb vagy a legmodernebb csúcstechnológiai elektronikai berendezés is csak akkor működik hibátlanul ha a stabil elektromos energiaellátása biztosított. Egy tizedmásodperces áramkimaradás is komoly kárt tud okozni.  A folyamatos, megszakítás nélküli áramellátás a hálózati áramellátással nem megoldható.

 A helyhez kötött elektrotechnikai berendezések  folyamatos, megszakítás és zavarmentes elektromos energiaellátását a szünetmentes áramellátó berendezések hívatottak biztosítani, szükségszerűen „minden körülmények“ között. Az atomerőműveknél, ahol a vezérlő rendszer meghibásodásának vagy leállásának következtében emberéletek forognak kockán természetes, hogy a folyamatos áramellátás biztosítása alapvető feladat. A rendszernek olyan  természeti katasztrófánál is mint a földrengés működnie kell. Természetesen egy atomerőműben minden biztonságtechnikai berendezésnek, beleértve a szünetmentes áramellátás komplett berendezését is földrengésállónak kell lenni.

A DataM Electronics Kft 1986-ban szállított és telepített a Paksi Atomerőműnek földrengésálló YUASA akkumulátorokat és állványokat majd 2020-ban saját tervezésű és gyártású bevizsgált földrengésálló szekrényeket a YUASA SWL típusú akkumulátoraival.

Az adatvédelem és biztonság egyre inkább fontosabb gazdasági tényező. Az általában valószínűtlennek tartott földrengés vagy egyéb okból adódó épület rázkódása esetén  egy hagyományosan kialakított szünetmentes áramellátó rendszer nem kompenzálná a hálózati áramkimaradást. A szerverek leállásából jelentős adatvesztés illetve gazdasági és egyéb károk származnának.

Cégünk az adott helyigények és feltételek figyelembe vételével tervez és gyárt akkumulátor állványokat és szekrényeket illetve tervez, szállít és telepít komplett szünetmentes áramellátó berendezéseket és kapcsolószekrényeket.